Salade

Pastasalade met tonijn

Dit is voor mij de ideale zomerlunch of maaltijd. Snel klaar, lekker fris en boordevol vitamines, koolhydraten en eiwitten. Ik maak het meeste extra veel zodat ik het ook mee naar mijn werk kan nemen.

We Are Healthy Pastasalade met tonijn

Ingrediënten

Voor 2 á 3 personen

  • 1 blik tonijn op water
  • 3 porties fusili (ongeveer 210 gram)
  • 300 gr sperzieboontjes
  • 20 cherry tomaatjes
  • 1 sap van een halve citroen
  • 4 a 6 lepels skyr of magere kwark
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje platte selderij
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf chili vlokken

Bereiding

  1. Doe de inhoud van het blikje tonijn in een vergiet en laat deze uitlekken
  2. Zet een grote pan met 3 liter water op het vuur en breng deze aan de kook. Doe volgens de fusili in het kokend water en kook deze volgens de verpakking.
  3. Zet gelijktijdig met het water voor de pasta een stoompan op het vuur met een bodempje water en breng deze aan de kook.
  4. Dop ondertussen de boontjes en doe deze in de stoompan en stoom ze voor ongeveer 10 minuten. Niet langer want dan worden de boontjes slap en minder smaakvol.
  5. Snij vervolgens de tomaatjes doormidden en de peterselie fijn. Doe deze in een grote saladeschaal en voeg hier de tonijn, citroensap, olijfolie, peterselie, skyr, peper en chili vlokken aan toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Waneer de pasta gereed is doe je deze in een groot vergiet om daarna te koelen met koud water. Voeg de afgekoelde pasta toe aan de overige ingrediënten en schep alles weer goed om.
  7. Waneer de boontjes gereed zijn doe je deze in een groot vergiet om daarna te koelen met koud water.

Schep de pasta en boontjes op een bord en garneer eventueel met wat extra fijn gesneden peterselie en chili vlokken.