Voeding

Appel banaan cake

Een lekkere en ook nog eens een gezonde cake bakken? Ja dat kan. Probeer deze appel banaan cake eens.

3F1F08AB-0CE3-4ADF-B788-87B5DFE6E958

Ingrediënten

Voor 1 brood

2 rijpe bananen
2 appels
4 eieren
1 handje rozijnen
1 handje amandelen
1 handje pecannoten
100 gr speltmeel
100 gr amandelmeel
1 el bakpoeder
1 el kaneel
1 el speculaaskruiden
2 spoon eiwit (optioneel ik gebruik hier meestal Ekopura voor)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de appel en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Doe de stukjes appel samenmet de bananen, eieren en kruiden in een kom en maal alles fijn met een staafmixer tot een egale substantie.
3. Doe het meel en bakpoeder in een andere kom en schep dit goed om. Voeg hier vervolgens het beslag rozijnen en noten aan toe en roer alles goed om.
4. Neem een cake vorm en doe hier een vel ingevet bakpapier in. Voor het invetten gebruik ik meestal kokosolie. Vervolgens doe je hier het beslag in 4 tot 6 cm dik.
5. Zet de cake nu voor 45 minuten in de oven.

Haal de cake na 45 minuten uit de oven en laat hem even afkoelen.

Smakelijk eten.