Voeding

Camu Camu rood-paarse bes

De superfood Camu Camu van Purason is de rood-paarse bes uit het Amazonegebied die momenteel wordt gezien als ‘s werelds rijkste bron van natuurlijke vitamine C. Onze camu camu komt uit Peru waar de vruchten met de hand worden geplukt tijdens het regenseizoen (november tot en met april). Het land waarop de camu camu struiken groeien is dan helemaal onder water gelopen. Met kleine bootjes worden de vruchten geoogst en zorgvuldig geselecteerd. De vruchten worden vervolgens gepeld en zorgvuldig gedroogd. Hierbij wordt de temperatuur goed in de gaten gehouden zodat het nooit boven de 45 graden komt. Het gedroogde vruchtvlees wordt vervolgens fijngemalen tot poeder. Met deze methode krijg je een hoogwaardige kwaliteit aan camu camu poeder waarin de hoge concentratie vitaminen en mineralen behouden wordt.

Camu Camu bes

Camu Camu zit vol met goede stoffen

Camu camu poeder beschikt ook over vele fytochemicaliën, een scala aan antioxidanten en myrtillin galluszuur. Camu camu kan veel gunstige effecten op je lichaam hebben. Het grote voordeel van natuurlijke producten zoals camu camu is dat het méér vitale voedingsstoffen bevat dan uitsluitend vitamine C. Dit pleit ervoor om camu camu te gebruiken in plaats van vitamine C. Een voedingssupplement, hoe waardevol ook, bevat uitsluitend die ene vitamine of mineraal (of een combinatie, afhankelijk van wat voor voedingssupplement het is). Maar vitamines en mineralen werken nooit alleen. Ze hebben andere voedingstoffen nodig om werkzaam te zijn.

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke schakel voor vele biochemische routes in het lichaam. Het is bijvoorbeeld nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van een gezond immuunsysteem. Vitamine C speelt bijvoorbeeld ook een rol in de collageensynthese (bindweefsels, bloedvaten, botten en de huid), de synthese van neurotransmitters en catecholaminen (zoals adrenaline en dopamine) en de productie van hormonen in de hypofyse en hypothalamus.

De hypothalamus is eigenlijk het regelcentrum van de hersenen. De hypothalamus zorgt bijvoorbeeld voor het hongergevoel als je al een tijdje niet meer gegeten hebt, en wanneer het lichaam rust nodig heeft. Hij zorgt ook voor de besturing van het hormonale systeem

 

Bron: www.superfoodsonline.nl