Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Ontbijt

Spicy Shakshuka

Ik denk dat dit toch wel een van mijn favoriete lunch gerechten is. Shakshuka ook wel Shakshouka genoemd is een gerecht dat van origine uit Noord-Afrika komt. Het gerecht kent vele variaties en is inmiddels in meerdere continenten terug te vinden. Maar mijn voorkeur gaat uit naar het originele Arabische recept. Buiten dat het gerecht super lekker en gezond is. Is het ook nog eens eenvoudig om te maken. Binnen een handomdraai heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Het enige wat echt tijd kost is het pruttelen van de saus en pocheren van de eieren. Maar in de tussentijd is het geen probleem om even rustig een boek te lezen.

Spicy Shakshuka

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 handje platte peterselie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 zout en peper
  • 400g blik tomaten blokjes uit blik
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel biologische kokosolie

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze op laag vuur in de kokosolie tot deze mooi glanzend is.
  2. Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes en bak deze vervolgens 5 minuten mee met de ui en knoflook.
  3. Voeg nu alle overige ingrediënten (m.u.v. de eieren) toe en laat het geheel een minuut 10 a 15 pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Maak nu met een lepel vier kuiltjes in de saus. Breek nu de eieren voorzichtig open en probeer deze zonder de dooier te breken in de kuiltjes te gieten.
  5. Pocheer de eieren nu 8á 10 minuten in de saus. Zorg ervoor dat je een deksel doet. De eieren worden dan ook aan de bovenkant mooi gaar.
  6. Serveer het gerecht met verse koriander, cherry tomaatjes en een broodje om te dippen.
We Are Healthy Logo
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM