Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Lunch

Homemade pompoensoep

De pompoensoep is denk ik toch wel één van mijn favoriete soepen. Pikant, kruidig en vol van smaak.

Wearehealthy homemade pompoensoep

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 flespompoen
  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote wortel
  • 1 grote uit
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillon blokje
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 snuf peper naar smaak
  • 1 snuf zout naar smaak
  • 2 liter water

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze even aan in olijfolie.
  2. Snij ondertussen de pompoen doormidden en verwijder de pitjes.
  3. Snij vervolgens de pompoen,  de zoete aardappels en wortel in kleine stukjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de ui en knoflook.
  4. Fruit alles nog een minuut of 5 op een laag vuurtje mee.
  5. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nu een 20 minuten op een laag vuur door pruttelen. Zorg wel dat je nu en dan door de pan roert.
  6. Wanneer de aardappels en wortel zacht zijn geworden pureer je alles met een staafmixer tot een egale substantie.
  7. Serveer de soep met een lekkerstuk bruinbrood en garneer de soep eventueel met een draai cayennepeper en pompoenpitten.
We Are Healthy Logo
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM