Avondeten

Indische beef salade

Dat een lekkere maaltijd niet veel tijd hoeft te kosten bewijst onderstaande recept wel weer. Binnen twintig minuten staat er een heerlijk gerecht op tafel welke ook nog eens boordevol goede voedingstoffen zit. So let's go

D0423687-47A1-4DF0-8DDB-3CEFE8CA9C11

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 1 paksoi
  • 1/2 punt paprika
  • 200 gr spinazie
  • 3 lente ui
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 knoflook
  • 400 gr biefstuk of bieflappen
  • 210 gr eiermie
  • 2 eetlepels ketjap manis van A
  • 2 eetlepels sojasaus van kikoman. Bij voorkeur met de groene dop.
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 1 eetlepel sesam zaadjes

Bereiding

Voorbereiding

  • Snij de biefstuk in kleine reepjes van een 1cm dik en doe deze in een grote kom. Verwijder de schil van de knoflook en pers deze uit over het vlees. Voeg er dan  de ketjap, soja, sambal en citroensap aan toe en breng het geheel op smaak met wat zout en een flinke draai peper. Roer alles goed door elkaar en zet de kom voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Was ondertussen de groente onder koud water goed schoon en dep deze vervolgens droog met een theedoek. Snij de paksoi in plakjes van een 1cm en doe deze in een schaal. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snipper deze fijn en snij dan de lente ui in mooie ringetjes.

Bereiding

  • Zet een grote pan met 3 liter water op het vuur en breng deze aan de kook en neem een andere pan en verwarm daarin een lepel kokosolie.
  • Als het water kookt voeg je de eiermie toe en bereid je deze volgens de omschrijving op de verpakking. Wanneer de mie gereed is giet je deze af in een vergiet en laat deze even uitlekken. Doe de mie dan in de een kom met een lepelolijf olie en roer alles goed door elkaar. Hiermee voorkom je dat de mie aan elkaar gaat plakken.
  • Wanneer de olie warm is doe je hier de paksoi bij en roerbak je deze voor een drietal minuten. Na deze drie minuten voeg je de spinazie, paprika en 2/3 van de lente ui toe en bakje het geheel voor nog een drie minuten beet gaar.
  • Ondertussen neem je een pan met een dikke bodem en verwarm je een eetlepel kokosolie. Wanneer de olie warm is bak je de gemarineerde biefstuk reepjes aan beide zijde 2 minuten bruin. Niet te lang bakken anders wordt het vlees droog.

Neem nu 3 borden en verdeel hierover de groente, vervolgens eiermie en als laatste gemarineerde biefstuk reepjes. Maak bet geheel af met was sesam zaadjes, lente uit en Spaanse peper.