Indische maiskoekjes

Deze Indische maiskoekjes doen het altijd goed als voor- en bijgerecht bij een Indische maaltijd. Maar ook als hapje bij een feestje.

Bereidingstijd: 20-30 min

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • 2 blikjes mais
  • 4 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 hand selderij
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis van A
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 zonnebloemolie

Bereiding:

    Doe de blikken mais in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
    Snij ondertussen de bosuitjes en peterselie fijn en pers de knoflook.
    Doe 3/4 van de mais in een kom pureer deze fijn met een staaf mixer. Voeg vervolgens alle ingrediënten, muv de bloem, toe er roer alles goed door elkaar.
    Doe nu al roerend beetje bij beet je de bloem bij het mengsel tot er een stevig papje ontstaat.
    Verwarm in een pan de zonnebloemolie en schep met een grote eetlepel het beslag in kleine koekjes van ongeveer 0,5 cm in de pan. Bak de maiskoekjes vervolgens aan weerszijde mooi goudbruin.
    Wanneer de maiskoekjes klaar zijn leg je deze op een plat bord met keukenrol om af te koelen.

Serveer de maiskoekjes met sambal tomaat of ketjapsaus.

Laat een reactie achter