Avondeten

Kikkererwten met naanbrood

De kikkererwt of ook wel garbanzo genoemd is een eetbare peulvrucht welke boordevol vezels en eiwitten zit. Je ziet dan ook steeds vaker dat deze peulvrucht als vleesvervanger wordt gebruikt. Denk hierbij aan falafel of een groenteburger. Vandaag heb ik het gegeten met een vers gebakken naanbrood, salade en heerlijk frisse saus.

WAH kikkererwten met naanbrood

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 groot blik kikkerertwen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tl El rashanout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 el ketjap manis ( ik gebruik altijd A ketjap)
  • 1 snuf perper en zout

Saus

  • 4 el skyr
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sambal
  • 1 klein teentje knoflook

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze schoen met koud water. Laat deze vervolgens rustig uitlekken.
  2. Snipper de ui en paprika fijn en fruit deze even op een laag vuurtje.
  3. Doe er volgens de uitgelekte kikkererwten en kruiden bij en bak alles onder goed roeren nog 2 minuten door.
  4. Als laatste voeg je de ketjap toe en laat je het gerecht nog 5 minuten op een laag vuurtje garen.

Saus

  1. Doe de skyr in een kom en voeg al roerend de olijfolie toe.
  2. Wanneer de twee ingrediënten een egale kleur hebben voeg je de overige gerechten toe.
  3. Laat de saus tijdens het koken afgedekt in de koelkast staan

Server de kikkererwten met de saus en een verse salade in een zelfgemaakt naanbrood of pitabrood. Klik hier voor het naanbrood recept.