Avondeten

Pikante kipburger

Hamburgers zijn toch echt wel de bom. En dan bedoel ik niet zo een kleffe burger uit een snackmuur. Maar een burger welke met liefde is gemaakt. Ik ben dan ook erg blij met alle burgertentjes die op dit moment als paddestoelen uit de grond schieten.

En de keuze is reuze. Want de tijd van een saaie burger gemaakt van varkensvlees ligt ver achter ons. Ik zie de lekkerste creaties voorbij komen zoals een rosbeefburger, een aubergineburger of een portobelloburger. Allen met een eigen saus en garnering. Vandaag had ik zin in een zelfgemaakte pikante kipburger.

Wahfood kipburger met tzatziki

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 speltbroodjes
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 puntpaprika
  • 1 sla
  • 2 eieren
  • 2 volkoren beschuit
  • 1 handje fijngesneden peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/4 tl komijn poeder
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie

Bereiding

  1. Was alle groenten onder een koude kraan goed af en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snij daarna de tomaat, paprika en ui in dunne plakjes.
  3. Neem vervolgens een kleine kom en kruimel hierin de beschuit goed fijn. Zet de kom aan de kant voor later in het recept
  4. Neem nu nog een kleine kom en doe hier de inhoud van de twee eieren in en klopt het met een garde goed los. Zet ook deze kom voor later aan de kant.
  5. Pak nu een grote kom en doe hier het kipgehakt en de kruiden in. Kneed het gehakt en de kruiden goed door elkaar zodat de smaken zich goed met het gehakt kunnen mengen. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de twee eieren toe. Meng ook dit weer goed door elkaar. Als laatste voeg je beschuitkruimels toe om het geheel te verstevigen.
  6. Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olie.
  7. Draai ondertussen van het gehakt 4 gelijke ballen en maak deze vervolgens plat tot mooie burgers van 2 á 3 centimeter.
  8. Bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin.

Serveer de kipburgers met de gesneden groente en een saus naar keuze. Probeer ook eens een frisse zelfgemaakte tzatziki als saus.

Smakelijk eten.