Salades

Paksoi komkommer salade

Meestal verwerk ik paksoi in een Aziatisch roerbakgerecht. Maar vandaag heb ik er een heerlijke salade van gemaakt.

3A22047B-8CFD-4EAD-A43B-F9A48765257C

Ingrediënten

  • Voor 4 personen 
  • 1 paksoi
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 Spaanse peper
  • 2 cm gember
  • 1 knoflook
  • 1 1/2 limoen
  • 100ml zonnebloemolie
  • 60ml water
  • 2 el witte wijn azijn
  • 4 el ahorn siroop
  • 1 zout en peper

Bereiding

Salade

  1. Was de paksoi en komkommer en droog deze vervolgens af met een theedoek. Verwijder het kontje van de paksoi en gooi deze weg. Snij vervolgens het witte gedeelte van de paksoi in blokjes en het blad in dunne reepjes. Halveer de komkommer en snij de twee helften in dunne pakjes. Doe alles in een grote kom.
  2. Verwijder de schil van de ui en de zaadjes van de Spaanse peper. Snij de ui doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Snij ook rode peper in dunne reepjes en vervolgens in blokjes. Voeg de ui en de helft van de peper toe aan de aan de salade.

Dressing:

  1. Neem een kleine kom en doe daar de halve rode peper, olijfolie, witte wijn azijn, water, limoen sap, Althorn siroop en zout en peper in.
  2. Verwijder vervolgens de schil van de knoflook en schil de gember. Snij dan de knoflook en gember fijn en voeg ook dit toe aan de dressing. Laat de dressing een half uurtje in de koelkast staan.

Serveer de salade met bij voorbeeld een pita broodje en kipburger.