Avondeten

Paksoy met pittige biefstuk

Voor sommige van ons is Paksoy een onbekende groente. Maar in de oosterse keuken wordt deze gezonde groente  in veel gerechten gebruikt. Ik zelf maak altijd graag Paksoy met eiermie en biefstuk.

WAH paksoy met pittige biefstuk

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 paksoy
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 250gr biefstuk
  • 140gr eiermie
  • 2 el kikoman sojasaus groen
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl sambalbadjak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 l water

Bereiding

  1. Snij de biefstuk in reepjes en doe deze in een kom de knoflook, soja saus, sambal en citroen sap. Roer alles goed om en zet de kom voor een 20min aan de kant.
  2. Zet een grote pan met daarin het water op het vuur en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt kook je de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Maak nu de paksoy, paprika en rode peper goed schoon en snij alles in kleine reepjes.
  4. Verwarm nu in een wok of grote pan met een dikke bodem een lepel kokosolie. Wanneer de olie goed warm is roerbak je de groenten.
  5. Als laatste bak je de biefreepjes op een middel groot vuur in een eetlepel kokosolie bruin. Zet het vuur niet te hoog en bak het vlees ook niet te lang anders wordt het vlees taai.

Neem twee borden en verdeel hierover eerst de groente, vervolgens de eiermie en als laatste de biefstukreepjes. Voor wat extra smaak kun je extra sojasaus toevoegen.