Follow by Email
Facebook

Avondeten

Chili Con Carne

Chili Con Carne kan net als de minder bekende Chili Sin Carne eigenlijk elke seizoen geserveerd worden. Ik eet het zelf dan ook het gehele jaar door. Gewoon lekker met een stuk breekbrood of rijst of als bijgerecht tijdens een zomerse BBQ.

Het typische Zuid-Amerikaanse gerecht serveer ik het liefst met zure room, guacamole en verse koriander. Deze heerlijke combinatie maakt dit eenvoudige eenpansgerecht extra succesvol.

Chili Con Carne

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 handje platte peterselie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 zout en peper
  • 400g blik tomaten blokjes uit blik
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel biologische kokosolie

Garnering

  • 1 zure room of skyr
  • 1 handje verse koriander
  • 1 handje cherry tomaatjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze op laag vuur in de kokosolie tot deze mooi glanzend is.
  2. Doe er vervolgens het gehakt bij en bak deze mooi rul.
  3. Snij ondertussen de paprika, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en bak deze vervolgens 5 minuten mee met de ui, knoflook en paprika.
  4. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en laat het geheel een 25 minuut pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Serveer het gerecht met verse koriander, cherry tomaatjes, komkommer en een broodje om te dippen.
WAH_logo_NEW_POS_landscape_small
Follow by Email
Facebook