DRINKEN

Caribbean ice tea

De aankomende week schiet de thermometer weer omhoog en dan kan een beetje verfrissing geen kwaad. Een ijskoude ijsthee is dan ook niet weg te denken.

0D9F718D-4924-439A-89E0-360971BD0BA4

Ingrediënten

Voor 1 kan

  • 1 l water
  • 3-4 thee zakjes (groene en/of gewone)
  • 2 lepels honing
  • 1 limoen of citroen
  • 0,2 l troebele appelsap
  • 2 takjes munt
  • 1 appel

Bereiding

  1. Verwarm het water in een pan, waterkoker of ouderwetse fluitketel tot dat het kookt. Doe het water samen met de thee zakjes in een grote kan en laat het 15 minuten trekken.
  2. Was ondertussen de appel en citroen goed schoon en snij deze in plakjes.
  3. Haal nu de theezakjes uit het water en voeg alle ingrediënten toe. Wanneer het water is afgekoeld zet je de kan in de koelkast en laat je de ijsthee goed koud worden.

Serveer de thee met een schijfje limoen, blaadje munt en wat ijsklontjes.

(P.s. laat de appel, citroen en munt niet te lang zitten anders kan het gaan gisten.)