avondeten

koude pizza van vin

Net zoals vele andere ben ook ik gek op pizza. Eigenlijk moet ik bekennen dat ik elke dag wel een pizza punt kan eten. Zeker wanneer deze vers of homemade is. Ik wil jullie het recept van deze homemade koude pizza van Vin dan ook niet onthouden.

WAH Food koude pizza

Ingrediënten

Voor 3-4 personen als voorgerecht of snack

  • 15 cherrytomaatjes
  • 1-2 avocado's
  • 1 mango
  • 2 citroenen
  • 1 handje rucola
  • 1 knoflook
  • 1 handje fijn gesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijn gesneden tijm
  • 1 eetlepel fijn gesneden rozemarijn
  • 1 handje fijn gesneden koriander
  • 1 handje fijn gesneden basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 bakje Philadelphia kaas
  • 30gr parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 peper en zout
  • 1 vers pizzadeeg of tante Fanny Flamkuchen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 70°. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en besprenkel deze met olijfolie, verse kruiden, zout en knoflook. Zet ze in de oven en laat ze hier 2,5-3 uur ‘drogen’.
  2. Meng de philadelphia kaas met bieslook, citroensap, peper, zout en citroenzest.
  3. Snijd de avocado’s en mango in kleine blokjes. Besprenkel de mango met wat olijfolie, citroensap of wittewijnazijn. Besprenkel de avocado met olijfolie, citroensap en wat zout.
  4. Rol het pizzadeeg heel dun uit. Sprenkel olijfolie over het deeg en strooi er wat heel klein gesneden tijm, oregano en rozemarijn overheen. Prik een paar gaatjes in het deeg, zodat deze niet te ver omhoog komt tijdens het bakken.
  5. Zet de pizzabodem in de oven en bak deze volgens recept. Let er wel op dat je het deeg dun hebt uitgerold, dus iets kortere baktijd aanhouden.
  6. Smeer eerst de philadelphiakaas over de pizza. Vervolgens de blokjes avocado, blokjes mango, tomaatjes, sprenkel een beetje olijfolie over de basilicumblaadjes en koriander en leg deze op de pizza. Als laatste de Parmezaanse kaas erover strooien (schaven met kaasschaaf voor grotere snippers) en meteen opdienen!

Hier krijg je toch honger van.